Cordycepsin alkuperä
Cordyceps on sienisuku, joka kuuluu Ophiocordyceps-sukuun. Nimi Cordyceps on peräisin muinaiskreikasta ja tarkoittaa nuijaa. Latinalaisessa kielessä se tarkoittaa päätä. Tämä sieni on loissieni, joka kasvaa kehityksensä aikana isäntäeliön varassa. Cordycepsin isäntinä toimivat hyönteiset ja niveljalkaiset. Cordycepsia esiintyy erityisesti kosteissa ympäristöissä.
Kiinassa Cordyceps on perinteisesti käytetty sieni, joka kasvaa 3000–5000 metrin korkeudessa...
Jauheaktiivihiiltä käytetään nesteiden puhdistuksessa kemian, lääketeollisuuden ja elintarviketeollisuuden aloilla sekä vedenkäsittelyssä.
Jauheaktiivihiiltä on kahta perusmuotoa:
- Silcarbon TH90, hienoporoinen materiaali
- Silcarbon CW20, avoinporoinen materiaali, jota käytetään usein suurten molekyylien (esim. väriaineet elintarvikkeissa) poistamiseen.
Hienoporoinen aktiivihiili soveltuu erityisesti kloorattujen hiilivetyjen, torjunta-aineiden, öljyjen, aromaattisten yhdisteiden ja alifaattien poistamiseen. Saastuttajan pitoisuudesta ja tyypistä riippuen suosittelemme, mikä jauheaktiivihiili on paras valinta kullekin käyttökohteelle.
Cordycepsin alkuperä
Cordyceps on sienigenera ja kuuluu Ophiocordyceps-geneeriin. Nimi Cordyceps tulee muinaiskreikasta ja tarkoittaa lepakkoa. Latinalaisessa merkityksessä se tarkoittaa päätä. Tämä sieni on loissieni ja kasvaa isäntäorganismissa kehittyäkseen. Cordycepsin isäntinä toimivat hyönteiset ja niveljalkaiset. Cordycepsia esiintyy yleisimmin kosteissa ympäristöissä.
Kiinassa Cordyceps on perinteisesti käytetty sieni, joka kasvaa 3000–5000 metrin korkeudessa Tiibetin ja Kiinan vuoristossa.
Cordyceps, josta tämä jauhe on valmistettu, kasvatetaan substraateilla, joten hyönteisiä ei tarvitse käyttää isäntinä. Jauhe on täynnä välttämättömiä aminohappoja sekä erilaisia vitamiineja ja mineraaleja.
Cordycepsin erityisominaisuudet
Cordycepsia käytetään laajalti urheilijoiden keskuudessa kestävyyden edistämiseksi. Lisäksi Cordyceps voi auttaa myös kolesterolin alentamisessa, tukea munuaisten ja maksan toimintaa sekä tukea sydän- ja verisuonijärjestelmää.
Käyttö
Cordysep…
Djahé: VehGro:n biologinen inkiväärijauhe, täysin 100% luonnollinen ja ilman lisäaineita. Inkivääri, joka tunnetaan myös nimellä Zingiber officinale, on todellinen mauste. Inkivääri sisältää myös kaikenlaisia vitamiineja, mineraaleja, proteiineja, hiilihydraatteja ja kuituja. Inkiväärijauhe on inkiväärijuuri, joka on keitetty, kuivattu ja sitten jauhettu. Inkiväärijauheen maku on voimakkaampi ja terävämpi kuin tuoreen inkiväärin, ja se maistuu hyvältä aasialaisissa ja pohjoisafrikkalaisissa ruoissa, kakuissa ja leivonnaisissa. Säilytä viileässä, kuivassa ja pimeässä paikassa. Vältä suoraa auringonvaloa.
Cordycepsin alkuperä. Cordyceps on sienigenera ja kuuluu Ophiocordyceps-sukuun. Nimi Cordyceps on peräisin muinaiskreikasta ja tarkoittaa nuijaa. Latinalaisessa kielessä se tarkoittaa päätä. Tämä sieni on loissieni, joka kasvaa isäntäorganismissa kehittyäkseen. Cordycepsin isäntinä toimivat hyönteiset ja niveljalkaiset. Kiinassa Cordyceps on perinteisesti käytetty sieni, joka kasvaa 3000–5000 metrin korkeudessa Tiibetin ja Kiinan vuoristossa. Cordyceps, josta tämä jauhe valmistetaan, kasvatetaan substraateilla, joten hyönteisiä ei tarvitse käyttää isäntinä. Jauhe on täynnä välttämättömiä aminohappoja sekä erilaisia vitamiineja ja mineraaleja. Cordycepsin erityisominaisuudet. Cordycepsia käytetään urheilijoiden keskuudessa usein kestävyyden parantamiseen.
Laskeutuminen ja historia
Sipuli on sipulimainen kasvi, joka on sukua porkkanalle ja purjolle. Nämä sipulimaiset kasvit varastoivat ravintoa sipulissa, joka kestää talven, ja siksi ne ovat ensimmäisiä kasveja, jotka nousevat maasta keväällä. Sipulikasvi kasvaa siemenestä, ja sipuli muodostuu ensimmäisenä vuonna.
Kirjoitusten mukaan noin 3000 eKr. sipulia viljeltiin ensimmäisen kerran Aasian osissa. Lopulta sipuli päätyi myös Egyptiin, josta nämä viipaloidut sipulit ovat peräisin. Pyramidinrakentajille annettiin sipuleita rationa, ja se toimi ravintona ja lääkkeenä matkalla tuonpuoleiseen.
Maku ja käyttö
Sipulia käytetään ympäri maailmaa keittiössä vihanneksena, ja se tulee monissa muodoissa ja väreissä. Sipuleilla on voimakas maku ja tuoksu, jotka heikkenevät kuumennettaessa. Nämä luomusipulit kuivataan ja jauhetaan jauheeksi. Sipulijauhe valmistetaan valkoisista sipuleista ja voi toimia tuoreiden sipulien korvikkeena monissa ruoissa, kuten…